top of page
Architecten zonder Grenzen 

Architecten zonder Grenzen is een non-profit organisatie die zich inzet voor het bevorderen van een duurzame en hoogwaardige gebouwde omgeving, een gezond leefmilieu en sociale gelijkheid. We geloven dat architectuur en een kwalitatieve gebouwde omgeving toegankelijk moeten zijn voor iedereen, en beschouwen dit als een basisrecht. Architecten zonder Grenzen biedt daarom advies en ondersteuning bij sociale of humanitaire initiatieven die anders geen toegang zouden hebben tot hoogwaardige architectuur of ruimtelijke planning.

Onze Doelen: 

  • Kwaliteitsvol en duurzaam ontwerp toegankelijk voor iedereen. 

  • Ondersteunen van humanitaire en sociale projecten wereldwijd

  • Activeren van vakexperts voor wereldwijde impact. 

De aard van onze betrokkenheid kan variëren van ad hoc of eenmalig advies tot volledige architectuuropdrachten. Hierbij geven we kansen aan jongeren en studenten om zich te ontwikkelen en te groeien in hun vakgebied. Indien nodig breiden we ons team uit met extra experts, zoals voor speciale technische studies. Voor internationale projecten gaan we op zoek naar geschikte lokale partners.

 

Op dit moment zijn we actief bezig met projecten in RD Congo, Madagaskar en Sierra Leone. Voor de ontwikkeling van het chirurgisch centrum in Beni, Congo, werd ASF-Be genomineerd voor de Belgian Building Awards.

Wie We Zijn: 

Ons team bestaat uit toegewijde architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwkundigen uit België en Nederland. Deze professionals doneren vrijwillig hun werkuren aan de verschillende projecten. Wil je deel uitmaken van ons team of heb je vragen? Neem contact met ons op.

​​

Internationaal Netwerk: 

In 2007 heeft ASF-Be het initiatief genomen tot de oprichting van ASF-Int, een internationale koepelorganisatie in Hasselt. Dit samenwerkingsverband tussen verschillende ASF-afdelingen wereldwijd heeft zich inmiddels uitgebreid tot een netwerk dat actief is in 33 landen.

bottom of page